info@kenguru-fulfillment.eu

040 972 969

PON - PET 9.00 - 16.00

POGOJI POSLOVANJA

Pomen izrazov v pravilih in pogojih uporabe kenguru-fulfillment.eu

Spletno mesto kenguru-fulfillment.eu  (v nadaljevanju Kenguru)

Platforma Kenguru : Platforma Kenguru je okolje, ki omogoča poslovno sodelovanje med ponudnikom storitve pakiranja in pošiljanja paketov ter podjetjem, ki te storitve potrebuje  (v nadaljevanju: platforma)

Upravljavec platforme Kenguru: Lubenica d.o.o., Kidričeva ulica 24, Celje (v nadaljevanju upravljavec)

Uporabnik: Anonimen uporabnik spletnega mesta Kenguru. (v nadaljevanju uporabnik)

Partner: Identificiran uporabnik platforme Kenguru, ki se naroči storitev preko spletne strani (v nadaljevanju kupec)

Ponudnik storitve: Partner platforme, ki ponuja storitev pakiranja in obdelave naročil (v nadaljevanju: ponudnik storitve).

 

1. Pogoji uporabe spletnega mesta Kenguru

Za uporabo spletnega mesta Kenguru (preko spleta, pametnega telefona ali kakorkoli drugače) se strinjate s temi pravili in pogoji uporabe (v nadaljevanju: pravila). 

Ta pravila so občasno posodobljena in spremenjena. Odgovornost uporabnika je, da s z njimi seznani in da je seznanjen z njmi vsakokrat, ko dostopa, brska oz. kakorkoli drugače uporablja Kenguru. Z izpolnitvijo rezervacije ali pošiljanjem povpraševanja se izrecno strinjate, da ste prebrali, razumeli in sprejeli ta pravila, vključno z Izjavo o varstvu podatkov. Z vsako nadaljnjo uporabo Kenguru, tudi v primeru objave sprememb pogojev in pravil, o katerih boste obveščeni, se, kot uporabnik, s takšnimi spremembami izrecno strinjate.

Pravila in pogoji uporabe, ki so veljavna v času rezervacije ali povpraševanja, po izrecnem soglasju uporabnika postanejo sestavni del pogodbenih določil med uporabnikom in partnerjem.

2. Podatki podjetja

Lubenica d.o.o.

Kidričeva ulica 24

3000 Celje

Slovenija

Davčna številka: SI 11902221

Matična številka: 8909423000

Datum vpisa v sodni register: 5. 7. 2021 

Telefon: 031275809

Email: admin@lubenica.si

3. Dostopnost informacij

LUBENICA D.O.O. se zavezuje, da bo da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 2. b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. c) bistvene značilnosti storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. d) dostopnost izdelkov ,
 5. e) pogoje koriščenja storitve,
 6. f) vse cene morajo so jasno in nedvoumno določene in variirajo zgolj na podlagi zahtev kupca,
 7. g) način plačila,
 8. h) časovno veljavnost ponudbe,
 9. j) pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

4. Storitev

Platforma omogoča takojšen nakup storitve pakiranja in priprave izdelkov za pošilajnje. Kupec na podlagi svojih potreb izpolni podatke v tabeli:


 • Število paketov
 • Čas v katerem morajo biti paketi pripravljeni za pošiljanje
 • Teža paketov
 • Lokacija pakiranja
 • Morebitne dodatne storitve
  • Več izdelkov
  • Promocijski material
  • Obdelava vračil
  • Podpora strankam 
  • Skladiščenje

Sistem na podlagi vnešenih podatkov izračuna končno ceno. 

V kolikor je kupec zadovoljen s ceno klikne “nadaljuj na naročilo” kjer v zadnjem koraku vnese svoje podatke:

Ime podjetja

Naslov

Davčna številka

E-mail

Telefonska številka

Nakup zaključi s klikom na gumb “Zaključi naročilo”

Nakup storitve je potrjen v trenutku, ko stranka prejme potrditev naročila na elektronsko pošto navedeno v naročilu. 

Zaradi narave poslovnega sodelovanja odstop od nakupa ni možen. 

5. Ponudnik storitve

Ponudnik storitve so partnerska podjetja, ki imajo ustrezno dejavnost in kapacitete za storitev priprave, pakiranja in odpreme pošiljk. Ponudnik storitve lahko postane podjetje, ki ima ustrezno dejavnost in kapacitete in se preko spletne strani Kenguru-fullfilment.eu vpiše med ponudnikom.

Preden je podjetje zabeleženo med ponudniki in izvajalci storitve se naredi natančen pregled kapacitet in kvalitete storitev. Upravljalec si pridržuje pravico, da zainteresirano podjetje ne uvrsti med ponudnike storitve in mu za to ni potrebno navesti posebnega razloga.

6. Kupec

Kupec storitve je podjetje, ki ima določeno število paketov, ki jih je potrebno pripraviti za pošiljanje. Celoten postopek nakupa storitve se opravi preko spletne strani Kenguru-fulfillment, sodelavci platforme pa vas lahko pokličejo za več informacij o naravi izdelkov in podrobnosti izvedbe.

Kupec je dolžan izdelke dostaviti na izbrano lokacijo v dogovorjenem roku. Rok za pripravo produktov začne teči v trenutku, ko so izdelki na izbrani lokaciji. Če kupec ne dostavi izdelkov v dogovorjenem roku se šteje, da je bila storitev opravljena.

Kupec v dogovorjenem roku, na izbrani lokaciji prejme spakirane izdelke, pripravljene na odpremo. Tam jih lahko prevzame kupec sam ali partnersko dostavno podjetje.

Kupec se z izvajalcem storitve lahko dogovori tudi za pošiljanje izdelkov preko dostavne službe, a se to dogovori neposredno s ponudnikom in postopek ne teče preko platforme.

7. Cena in naročilo

NAROČILO

Kupoprodajna pogodba med platformo in kupcem je na platformi kenguru-fulfillment.eu sklenjena v trenutku, ko kenguru-fulfillment.eu kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila storitve. 

CENA  STORITVE

Zaradi narave poslovanja platforme se ponudba in cene na platformi kenguru-fulfillment.eu lahko spreminjajo.

Cene se spreminjajo tako na podlagi željene storitve kupca, kot tudi glede na druge zunanje okoliščine (npr. Zasedenost izvajalec storitve)

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina kenguru-shop.eu omogoča naslednje načine plačila:

 • s Paypalom na račun podjetja
 • s kreditno kartico

IZDAJA RAČUNA

Račun kupec prejme po navadni ali elektronski pošti na, ob naročilu navedeni elektronski naslov.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

 

8. Omejitev odgovornosti

Upravljavec in njegovi lastniki ne odgovarjajo za kakršnokoli posredno ali neposredno škodo, vključno z morebitnim izgubljenim dobičkom, ki bi nastala zaradi vsebinske ali cenovne napake, katere koli prekinitve delovanja Kenguru, začasne ali delne, zaradi okvare, popravila, nadgradnje ali vzdrževanja Kenguru ali dela platforme ali katerega koli drugega razloga. 

Vsebina in funkcionalnost spletnega mesta Kenguru so ponujene “takšne kot so”, brez kakršnihkoli drugih jamstev. V nobenem primeru njen upravljavec in lastniki ne bodo odgovorni za kakršnokoli škodo, ki bi izvirala iz uporabe oziroma nezmožnosti uporabe spletnega mesta Kenguru, vključno in brez omejitev glede izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube dobrega imena, izgube poslov, izgube podatkov, računalniške napake ali napačnega delovanja oziroma drugih škodnih dogodkov. Upravljavec si v primeru, če meni, da je to potrebno, pridržuje tudi pravico, da kadarkoli, iz kateregakoli razloga in za potreben čas, brez predhodnega obvestila, prekine zagotavljanje spletnega mesta Kenguru.

Iz vsega navedenega v teh pravilih in pogojih uporabe smo odgovorni le za dejansko škodo, ki ste jo utrpeli, plačali ali vas bremeni zaradi neizpolnjenih obveznosti z naše strani in je v zvezi z našimi storitvami, vendar največ do skupnega zneska celotne storitve, ki je naveden v vaši e-pošti s potrditvijo nakupa.

9. Pravice intelektualne lastnine

Vsa programska oprema potrebna za naše storitve, če ni drugače navedeno, ki je na voljo ali v uporabi v spletnem mestu kenguru, z vsemi pravicami intelektualne lastnine za vsebine in informacije v spletnem mestu Kenguru, je v lasti upravljavca in njegovih partnerjev.

Vse informacije in podobe, vsebovane na teh spletnih straneh, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti, objavljeni na teh spletnih straneh, so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in se jih ne sme spreminjati ali drugače uporabljati, razen tako, kot je to določeno v tem besedilu, pri čemer morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenj upravljavca.

Če bi se katerikoli obiskovalec Kenguru odzval s kakršnimikoli informacijami o storitvah, ponudnikih nastanitev ali kateremkoli drugimi informacijami, bodo take informacije veljale za nezaupne in nezaščitene, pri čemer v zvezi z njimi nimamo in ne bomo imeli nikakršne odgovornosti ter jih bomo lahko prosto uporabljali, razmnoževali, razkrivali in/ali širili drugim brez omejitev in brez navedbe vira, vključno, vendar ne omejeno, z idejami, koncepti, znanji, izkušnjami ali tehnikami, ki jih bodo take informacije vsebovale, za kakršenkoli namen, razen v primeru izrecne navedbe obiskovalca, da naj se posredovane informacije štejejo za zaupne in/ali izrecne navedbe o prepovedi uporabe posredovanih informacij.

10. Reševanje sporov

Uporabnik in upravljavec se sporazumeta, da bosta morebitne spore reševala po mirni poti, v kolikor pa to ne bi bilo mogoče, bodo ta pravila in pogoji, in provizija za naše storitve urejeni in razlagani v skladu s slovensko zakonodajo. Vse spore, ki izhajajo iz omenjenih splošnih pravil in pogojev naših storitev, se obravnava izključno na pristojnih sodiščih v Sloveniji.

11. Kontakt

V zvezi s temi pravili in pogoji uporabe lahko stopite v stik z upravljavcem spletnega mesta Lubenica d.o.o., ki ima sedež na naslovu Kidričeva ulica 24, SI – 3000 Celje, Slovenija, z e-pošto: admin@lubenica.si, Tel: +386 31 275 809.